Aburul – un ajutor util pentru prelucrarea materialelor textile

 

Dacă lucrezi în industria textilă știi deja că aburul este folosit în aproape toate procesele textile într-un fel sau altul.

 

De exemplu, aburul este utilizat pentru:

  • Uscarea materialelor textile
  • Pentru călcarea materialelor textile finisate înainte ca acestea să fie ambalate
  • Pentru călcarea inserțiilor de material în procesul de călcat interfazic

 

Acesta este utilizat de asemenea pentru a conferi fibrelor textile anumite proprietăți.

  • Stabilitate dimensională
  • Rezistență la contracție
  • Rezistență la ondulare
  • Luminozitate
  • Capacitate de absorbție a coloranților
  • Afinitate vopsea
  • Îmbunătățirea performanțelor de tricotat și țesut, etc

 

Aburul reprezintă starea vaporizată a apei, acesta conține energie termică pe care o putem transfera într-o varietate de procese. Boilerele sunt echipamentele obișnuite pentru producerea aburului, acestea se mai numesc și generatoare de abur.

 

 

Generatoarele de abur sunt o parte indispensabilă a industriei textile. O mare parte din procesul de fabricație necesită utilizarea aburului sau a apei calde produse de boilerele industriale, indiferent dacă vorbiți despre ingineria textilă, producția de țesături în vrac, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte sau alte procese textile.

 

Cum alegi generatorul de abur potrivit?

 

  1. Calculează capacitatea generatorului. Capacitatea acestuia ar trebui să se bazeze pe curba de încărcare, de încălzire sau diagrama echilibrului de căldură și să includă pierderea de căldură în conducte, căldura auto-folosită a camerei generatorului și căldura uzată disponibilă. Deși, de obicei, este dificil să obțineți curba de încărcare și de încălzire, sarcina de încălzire s-ar putea obține pe baza consumului termic maxim pe oră în cadrul producției și apoi să se determine utilizând coeficientul.
  2. Determină mediul de alimentare cu căldură. De obicei industria textilă utilizează generatorul cu abur pentru producție. Dacă cererea de apă caldă este mare, trebuie folosite atât generatorul cu abur, cât și cazanul cu apă caldă.
  3. Calculează parametrii de încălzire a generatorului, inclusiv presiunea, temperatura etc.
  4. Stabilește eficiența generatorului. Pentru a beneficia de un management economic, generatoarele ar trebui să aibă un randament termic ridicat, iar puterea, cantitatea și alte performanțe ale generatorului trebuie să se adapteze la schimbarea încărcării termice.

 

Obținerea de avantaje din instalarea echipamentelor de abur eficiente și fiabile este crucială. Asigurarea calității produsului printr-o aprovizionare controlată a aburului, care este flexibilă la condițiile de funcționare în schimbare ar trebui să fie esențială pentru toate procesele textile.

Știm că alegerea generatorului de abur potrivit și a cantităților de abur ideale pentru diversele procese textile poate fi complicată și obositoare, de aceea echipa noastră de specialiști este pregătită pentru a oferi soluții personalizate în funcție de nevoile tale. Nu ezita să ne contactezi.

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>