Beneficiile umidificării pentru industria de prelucrare a lemnului.

 

Fiind un material higroscopic lemnul tinde să absoarbă sau să piardă umiditate în funcție de nivelurile de umiditate din mediul înconjurător.

 

Depozitele de cherestea și firmele care activează în domeniul prelucrării lemnului ( cum ar fi în producția de mobilă sau pardoseli ), se confruntă adesea cu probleme cauzate de aerul uscat apărut în lipsa unui control adecvat al umidității.

Aceste probleme pot include: deformarea și crăparea lemnului, contracția și pierderile dimensionale, probleme cu vopsirea, finisarea și lipirea lemnului, și o varietate de probleme cauzate de acumulările de electricitate statică.

 

 

 

 

 

 

 

 

Acumulările de electricitate statică – Provoacă o varietate de probleme, inclusiv incendii și explozii statice. În unele cazuri, electricitatea statică poate afecta și modul în care vopselele și finisajele aderă la lemn.

 

Modificările dimensionale – Pot afecta grav aspectul lemnului. Semifabricatele sau piesele de lemn uscat se pot micșora, crăpa sau deforma, provocând o serie de probleme atunci când forma sau dimensiunea lemnului nu se mai potrivește cu dimensiunile prestabilite pentru modelare sau asamblare.

 

Probleme  cu vopsirea, finisarea și lipirea lemnului – Aerul uscat poate conduce adesea la separarea îmbinărilor de adeziv, crăparea furnirului de pe lemnul de bază și probleme cu aderența la vopsea. Deformarea, contracția și problemele legate de lăcuire, finisare și lipire duc la pierderea calității atât a produsului brut cât și a produsului finit.

 

 

Menținerea unui nivel corespunzător al umidității relative între 40% – 60% pe parcursul întregului ciclu de transport, depozitare materie primă, prelucrare, finisare și depozitare a produselor finite poate rezolva toate aceste probleme.

 

 

Beneficiile umidificării pentru industria de prelucrare a lemnului includ:

 

 • Reduce contracția lemnului și pierderile dimensionale;
 • Previne crăparea și deformarea lemnului;
 • Minimizează problemele legate de lipire și laminare;
 • Umidificarea corectă îmbunătățește calitatea produsului;
 • Ajută la creșterea profiturilor;
 • Elimină pericolele cu electricitatea statică;
 • Reduce absenteismul angajaților.

 

Câțiva dintre clienții Condair din industria de prelucrare a lemnului:

 

 • American Veneer Edgebanding;
 • Crown Point Cabinetry;
 • Hirschmann Ltd.;
 • Kitchen Craft Cabinets;
 • Masco;
 • Nemschoff Inc.;
 • Woodcraft Industries.

 

Fiind lider pentru sectorul de umidificare și dezumidificare Condair poate oferi soluția potrivită pentru controlul calității aerului, personalizată în funcție de designul clădirii și de tipul de activitate. Ca partener Condair, Texco deține de asemenea cunoștințele necesare și personalul calificat pentru a rezolva problemele care țin de umiditate. Oferim consultanță, suport în alegerea sistemului de umidificare potrivit, punere în funcțiune, mentenanță, piese de schimb, seminarii explicative și tot ce este nevoie pentru a asigura o funcționare perfectă a sistemelor noastre și un climat optim pentru clienții noștri. Daca ai întrebări sau dorești mai multe informații – contactează-ne!

 

 

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>