Care sunt beneficiile umidității optime pentru Sistemul Imunitar?

Sistemul imunitar este defensiva biologică care protejează corpul împotriva microorganismelor patogenice ca viruși, bacterii, ciuperci, praf fin și alte substanțe agresive. Prima linie de apărare este bariera oferită de piele și de mucoasele respiratorii iar mucusul din membrane protejează corpul prin faptul că respinge agenții patogeni încă de la primul contact cu organismul. Aceștia se lipesc de mucusul membranei care se adună apoi de pe laringe ca un covor. Acest sistem este parte dintr-un mecanism sofisticat de auto-curățare care folosește și mici perișori. Ei se mișcă în față și în spate ca iarba în vânt, lucru care forțează transportul mucusului și a patogenilor strânși de acesta către laringe unde sunt eliminați prin tuse.

Dacă aerul este prea uscat, secrețiile devin prea lipicioase și acest lucru împiedică perii să se miște liber. Cu un nivel bun de umiditate în aer și un corp sănătos, agenții patogeni pot să fie eliminați din tractul respirator în 5 până la 30 de minute. Totuși, cu cât aceștia stau mai mult în corp cu atât mai mult crește riscul de contaminare. ” La locuri de muncă cu umidificare a aerului, plângerile referitoare la aerul uscat pot să scadă cu până la 35%” spune un studiu nou de la institutul Fraunhofer pentru Inginerie Industrială.

Particule mari aerosole

Vaporii de apă din aer leagă toate suprafețele dintr-o cameră, inclusiv particulele aerosole prin procesul de condensare. Aceste particule devin tot mai lipicioase pe suprafețe, mai grele, și sunt depozitate mai repede scurtând timpul în care aceste ar putea fi inspirate. Aerul devine mai curat. În final, particulele mari nu mai pot sa penetreze atât de adânc în căile respiratorii și sunt transportate mai rapid la distanță.

Un video arată această interconectare foarte clar. În general, se recomandă o umiditate a aerului intre 40 și 60%. Un al studiu asupra efectelor umidității a arătat că umidificarea aerului contribuie substanțial la diminuarea simptomelor celor ce suferă astm.

Umidificarea în clădiri moderne

Având în vedere că energia termică trebuie conservată. Case care sunt construite cu tot mai multă izolare sunt ventilate mecanic. Pe lângă asta, temperatura confortabilă a crescut în ultimii ani. Printr-o creștere a temperaturii aerului cu 4-6°C, umiditatea relativă scade cu 10-15%. Totodată în locuințe, aparaturile electronice tind să usuce aerul și mai mult iar acest lucru se intensifică în timpul iernii. Din această cauză sistemele de ventilație moderne folosesc umidificatoare cu difuzie pentru o reumidificare a încăperilor mult mai eficientă.

Dintre cele mai importante locuri unde asemenea tehnologie își face înzecit simțită eficacitatea, sunt clinicile medicale și spitalele. Pentru industria medicală scopul este să trateze pacienții în medii cât mai sigure și confortabile. Faptul că asemenea instituții dispun de un număr mare de tipuri de încăperi, de la săli de așteptare și birouri la terapie intensivă și secții de chirurgie, face ca gradul de calitate al aerului să joace un rol foarte important. Iar umiditatea este unul din factorii principali.

Pentru cea mai bună odihnă și refacere, avantajele unei atmosfere sănătoase sunt de neclintit. Iar faptul că aerul uscat poate cauza complicații infecțiilor respiratorii printr-o creștere mai mare a culturilor bacteriene, face ca umidificarea aerului să ajungă una din cele mai importante tehnologii de modernizare din industrie.

Avantaje observate pe termen lung:

  • Minimalizează riscul de infecție pe calea aerului.
  • Scade apariția problemelor respiratorii la nou născuți.
  • Confortul și siguranța scad din rata de absenteism a angajaților.
  • Reduce uscarea prematură diverselor materiale.
  • Previne deteriorarea electrostatică a echipamentelor electrice.

Cunoscută ca una din cele mai talentate companii în conceperea și producerea acestei tehnologii, Condair dispune de o gamă mare de opțiuni diverse ce împart o sumedenie de calități. Spre exemplu modelul Condair RS Visual are sistem brevetat pentru gestionarea depunerilor de calcar. Iar modelul Condair RS VE pe apă demineralizată nu necesită colectorul de calcar, eliminând astfel mentenanța în totalitate. chiar și pentru aer liber, modelul Condair RS OC este rezistent la condițiile meteo nefavorabile.

Cu 3 fabrici de producție in Europa, America de Nord și China, firma Condair este susținută de parteneri de distribuție internaționali. Și pe lângă soluțiile de umidificare prin vaporizare, evaporare, atomizare, pulverizare/evaporare, se extinde și în tehnologiile de răcire evaporativă precum și dezumidificare prin uscare și dezumidificare prin condensare.

Dacă doriți mai multe detalii sau ajutor cu privire la umidifcatoarele Condair oferite de echipa TEXCO nu ezitați să ne contactați: office@texco.ro.

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>