Controlul umidității. Care sunt motivele principale pentru care spațiile închise pot necesita umidificator?
Producătorii tehnologiilor de control al umidității au adunat de-a lungul deceniilor de experiență, multă cercetare, care a ajuns să aducă soluții moderne multor industrii. De la industria hotelieră și a turismului, la sănătate și agricultură, orice organizație sau companie care necesită igienă și prospețime de durată, formulează o imagine clară a ceea ce înseamnă controlul corect al umidității. În vederea modernizării acestor tehnologii, haideți să aruncăm o privire asupra acestei imagini:
Multitudinea impresionantă a avantajelor
Una dintre companiile pioner ale acestei industrii este Condair. Având o experiență de peste 70 de ani în domeniu și o gamă largă de produse cu aplicații în spații din cele mai diverse, relevanța fiecărei aplicații a tehnologiei variază în funcție de tipul de industrie:
Sănătate
Prin controlul umidității, contribuția la igiena aerului nu este adusă doar prin prospețimea aerului, care își are propria însemnătate, dar mai este adusă și prin reducerea distanței parcurse de aerosolii microscopici, forțându-i să cadă la sol mult mai rapid. Acest fapt încetinește transmiterea agenților infecțioși aerosoli. Iar în cazurile în care uscăciunea aerului este excesivă, umidificarea lui este necesară pentru a evita iritarea căilor respiratorii.
Igienă
Prin păstrarea unui nivel optim al umidității în camere se încetinește și viteza cu care praful se adună în timp. Locurile cu aer foarte uscat au obiceiul să acumuleze mai mult praf, ceea ce poate crea probleme aparaturii de ventilație. Totodată și împrăștierea alergenilor este încetinită, odată cu acest efect asupra prafului.
Securitate
Anumite echipamente electrice, din diferite domenii au o sensibilitate aparte la energia electrostatică ce se poate aduna din aerul prea uscat. Aceste suprafețe conductive folosite în fabricarea electronicelor necesită nivele optime de umiditate pentru a evita scurtcircuit-urile.
Durabilitate
În general companiile caută să își schimbe echipamentele cu care lucrează în funcție de necesitate și nu înainte de termeni deciși. Având în vedere că prin introducerea temperaturii și umidității ideale în spațiul de folosință, viața echipamentelor poate fi prelungită la potențial maxim, investiția în controlul umidității este și de lungă durată.
Eficiență energetică
Odată ce instalația este funcțională la parametrii optimi pentru încăpere, veți observa o scădere substanțială de consum a aerului condiționat aferent. Acest lucru se datorează balansului dintre temperatura ideală și umiditatea necesară.
Funcționaliatea Condair
La fel ca unele din cele mai rezistente produse din gama lor, umidificatoarele cu abur produse de Condair au fost create cu cilindru din oțel inoxidabil, eliminând astfel nevoia de a-l schimba regulat. Totodată, rata la care este cerută mentenanța este și ea economică datorită sistemului de gestiune a depunerilor de calcar.
Fie că funcționează cu apă de la rețea, demineralizată sau parțial dedurizată, toate produsele din seria RS sunt prevăzute un sistem avansat pentru un control precis al umidității relative. Iar cu ajutorul unui hidrostat sau a unui senzor de umiditate, informația pe care o primiți despre starea aerului din încăpere este exactă.
În cazul în care se ivesc probleme de orice fel, tehnologia de auto-diagnosticare ajută rapid la izolarea și rezolvarea lor. Având ecran tactil ușor de utilizat și port USB pentru descărcare a datelor și actualizare a softului, utilizatorul nu trebuie să facă nici o cercetare mecanică. Iar toleranța precisă pentru aplicațiile critice de umiditate ține oricum problemele departe.
Dacă sunteți interesat de controlul umidității relative, un sistem de eficiență înaltă este cea mai bună alegere. Odată inițiată, implementarea se face în funcție de parametrii optimi ai oricărei necesități. Iar ajutorul nostru vă stă la dispoziție.
În funcție de diferitele tipuri de aplicații am listat mai jos modelele disponibile din seria RS:
- Condair RS Visual:
Modelul de bază are sistem brevetat pentru gestionarea depunerilor de calcar.
- Condair RS VE:
Modelul pe apă demineralizată nu necesită colectorul de calcar, eliminând astfel mentenanța în totalitate.
- Condair RS Process::
Varianta RS Visual cu o distribuție înforsată a aburilor. Toleranță ±1 % u.R. Se recomandă aplicațiilor critice (laboratoare de testare, clean rooms, shock rooms, ș.a.)
- Condair RS OC:
Varianta montată în aer liber, rezistentă la condițiile meteo nefavorabile.
Condair este o firmă internațională cu 3 fabrici de producție in Europa, America de Nord și China, și este susținută de parteneri de distribuție din întreaga lume. Aceștia creează neîncetat soluții ingenioase de umidificare prin vaporizare, evaporare, atomizare, pulverizare/evaporare, extinzându-se și în tehnologiile de răcire evaporativă precum și dezumidificare prin uscare și dezumidificare prin condensare.
Pentru mai multe detalii, sau orice ajutor, cu privire la umidifcatoarele Condair oferite de echipa TEXCO ne puteți contacta la: office@texco.ro