Cum îmbunătățește aerul umidificat sănătatea și confortul persoanelor.

 

Oamenii își petrec mai mult de jumătate din viață în interiorul clădirilor, astfel calitatea aerului interior, inclusiv nivelurile corecte de temperatură și umiditate, au devenit esențiale pentru sănătatea și confortul personal.

 

Cum îmbunătățește aerul umidificat sănătatea și confortul persoanelor?

 

 • Crește confortul angajaților;
 • Reduce timpul pe care agenții patogeni îl petrec în aer;
 • Minimizează absenteismul;
 • Maximizează economiile de energie;
 • Îmbunătățește puterea de concentrare a angajaților.

 

Nivelurile de umiditate corecte sunt esențiale pentru sănătate. Abaterile de la nivelul mediu de umiditate relativă cuprins între 40-60% pot reduce calitatea aerului provocând o creștere a numărului de bacterii, a virusurilor, ciupercilor și acarienilor. Bacteriile și virusurile, în special, prosperă într-un mediu în care aerul este prea uscat. Studiile au arătat că atunci când umiditatea din interior scade sub 40%, absenteismul la locul de muncă datorat concediilor medicale crește. În schimb, dacă aerul este prea umed (peste 60%), cresc și reacțiile alergice din cauza creșterii numărului de acarieni. Spațiile umidificate corect se simt mai calde și mai confortabile, în special în sezonul rece, când este necesară folosirea sistemelor de încălzire. Oamenii din interiorul oricărei clădiri au nevoie de un aer umidificat adecvat, iar costul umidificării unei clădiri este ușor compensat de faptul că angajații sunt sănătoși, confortabili și productivi.

 

Un nivel corect de umiditate protejează oamenii de problemele de sănătate asociate cu respirarea unui aer uscat pe perioade extinse de timp.

 

Printre acestea se enumeră:

 

 • Astm, bronșită și alte afecțiuni respiratorii;
 • Durere de gât;
 • Ochi iritați;
 • Piele uscată și dermatită;
 • Sângerări nazale;
 • Niveluri mai ridicate de stres;
 • Deshidratare;
 • Risc de infectare.

 

În timp, umiditatea scăzută poate provoca uscarea și inflamarea membranelor mucoase care acoperă căile respiratorii, oprindu-le din a funcționa corect. În consecință, crește riscul de a contracta răceli, gripă și alte virusuri. Unele virusuri pot supraviețui mai mult atunci când umiditatea este scăzută, crescând șansele de a vă îmbolnăvi.”   – dr. Shukla, pneumolog – New York – sursa – drmayankshukla.com 

 

Aerul uscat elimină umezeala din corpul uman, provocând eczeme și dermatite asociate cu pielea uscată, ochi uscați și iritați, și buze crăpate. Pasajele nazale pierd, de asemenea umezeala, afectându-le capacitatea de a ne proteja de germenii aerieni și crescând probabilitatea de sângerări nazale. Cercetările sugerează că virusul gripal trăiește mai mult timp la un nivel de umiditate scăzut, oferindu-i mai multe oportunități de a infecta persoanele atunci când sistemul lor imunitar este slăbit. Aerul interior uscat, usucă și irită mucoasa tractului respirator, adică dacă o persoană suferă de astm, este probabil să aibă o tuse cronică, mai ales noaptea, precum și crize de astm mai frecvente. Acest lucru nu este doar inconfortabil, dar crește și riscul de deteriorare permanentă a căilor respiratorii. Cu o umiditate suficientă în interiorul clădirilor, corpul își păstrează nivelul normal de umiditate, menținându-și sănătatea.

 

 

 

 

 

În plus față de problemele de sănătate cauzate de aerul uscat, acesta poate interfera și cu nivelul de confort și puterea de concentrare a angajaților. Un mediu de aer sufocant, lipsit de umiditatea și temperatura necesare pentru o stare de bine, afectează performanța angajaților.

 

 

 

 

Un umidificator poate ajuta la îmbunătățirea calității aerului interior pentru a proteja sănătatea persoanelor, fiind lider pentru sectorul de umidificare Condair poate oferi soluția potrivită pentru controlul calității aerului, personalizată în funcție de designul clădirii și de numărul de ocupanți. Ca partener Condair, Texco deține de asemenea cunoștințele necesare și personalul calificat pentru a rezolva problemele care țin de umiditate. Oferim consultanță, suport în alegerea sistemului de umidificare potrivit, punere în funcțiune, mentenanță, piese de schimb, seminarii explicative și tot ce este nevoie pentru a asigura o funcționare perfectă a sistemelor noastre și un climat optim pentru clienții noștri.

 

Contactează-ne dacă dorești să asiguri cea mai bună soluție de umidificare pentru angajații tăi: Telefon:  + 40 269 252110   Email: office@texco.ro. 

 

 

 

Surse articol:

www.condair.com

www.mcwilliamsandson.com

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>