Cum obținem cele mai bune rezultate de termocolare pentru industria confecțiilor textile.

Deși procesul de termocolare a suferit schimbări majore de-a lungul anilor cei trei parametrii principali, temperatura, presiunea și timpul de procesare, au rămas în continuare cei mai importanți factori atunci când vorbim despre termocolarea materialelor.

 

În acest articol o să vorbim despre cum se pot obține cele mai bune rezultate de termocolare folosind cei trei parametrii importanți menționați mai sus și ce soluții oferite de noi vă pot ajuta în acest proces.

 

Într-un proces de termocolare adezivul este aplicat pe suprafața materialului de bază sub forma unor puncte mici. După expunerea la temperaturi ridicate și presiune aceste puncte de adeziv se topesc și ajută la termolipirea materialului de bază cu o altă bucată de material ( inserții, întărituri ), întregul proces are loc în interiorul mașinii de termocolat.

Ajustarea greșită a acestor parametrii, de temperatură și presiune, poate conduce la o serie de probleme, cum ar fi, contracția termică a materialului datorată folosirii unei temperaturi prea mari, pete de adeziv ieșite prin materialul de bază sau prin întăritură datorate presiunii prea puternice, etc.

 

Mașinile de termocolat utilizate pentru efectuarea procesului de termolipire trebuie să ofere o presiune constantă și un timp de procesare adecvat pentru a asigura contactul optim dintre materialul de bază și inserții. Acest lucru asigură distribuirea uniformă a temperaturii pe întreaga suprafață a materialului de termocolat și pătrunderea corectă a adezivului printre fibrele țesăturii de bază evitând astfel petele de adeziv care ar putea ieși prin materialul de bază sau prin întăritură.

 

Așadar, pentru termolipirea optimă a materialelor avem nevoie de temperatura corectă, presiunea corectă și timpi minimi de procesare. Grupul Veit are o experiență de peste 60 de ani în acest domeniu, de aceea a dezvoltat și perfectat cele mai performante mașini de termocolat existente pe piață dotate cu sisteme de presare moderne si tehnologie germană infailibilă.

 

De exemplu:

 

VEIT BX – este singura mașină de termocolat din gama sa ce oferă posibilitatea de a alege între două sisteme de presare , simplu ( C – doi cilindri) și dublu ( CU- patru cilindri, doua perechi) SOFT și MEDIUM, în funcție de necesitate. La ambele sisteme se poate alege varianta soft sau mediu în funcție de duritatea cauciucului siliconic care îmbracă cilindri.

 

Sistemul de presare C SOFT – BX 600/1000

 

Este potrivit pentru materialele care au nevoie de o presare mai sensibilă, care să nu distrugă structuri precum îmbrăcămintea de tip sport pentru femei și bărbați.

 

Sistemul de presare CU MEDIUM – BX 600/1000

 

Este potrivit pentru materialele  comune realizate din fibre mai groase precum cămășile casual sau cele de tip rochie pentru damă.

 

 

Veit BH 600 – este special concepută pentru termocolarea gulerelor și a manșetelor de la cămăși. BH 600 este echipată cu un sistem de răcire activ pentru elementele de termocolat și un senzor optic care facilitează colectarea automată a reperelor termocolate.

 

O caracteristică importantă a acestei mașini este sistemul de încălzire care asigură distribuția uniformă a temperaturii pe toată suprafața de termocolat si permite ajustarea exactă a temperaturii pentru zonele de încălzire superioare și inferioare. Sistemul de presare este de asemenea important în procesul de termocolare deoarece cele mai multe substanțe adezive necesită un nivel înalt de presiune. De aceea, pentru a oferi o termocolare perfecta, BH 600 menține reperul termocolat sub presiune adițională după finisarea procesului de presare inițial.

Mașina conține un panou de control care afișează în mod clar parametrii de termocolare, permite reglarea exactă a temperaturii pentru a evita termocolările defectuoase, este echipat cu sistem de diagnosticare a erorilor pentru elementele de încălzire și ajută la menținerea calității pentru reperele termocolate.

 

VEIT FM – reprezintă nouă generație a mașinilor de termocolat de la VEIT, potrivită pentru termocolarea unei game vaste de materiale textile și inserții.

 

VEIT a proiectat această mașină cu scopul de a fi foarte simplu de utilizat, astfel trainingul pentru utilizarea acestui utilaj se realizează în scurt timp iar toate opțiunile importante și de bază ale mașinii sunt imediat asimilate de către operator.

Toate funcțiile și setările importante ale utilajului sunt vizibile dintr-o singură privire pe un display de tip touchscreen de 7 inch cu rezoluție ridicată. Având o capacitate de stocare de până la 10 programe, operatorul poate crea programe în funcție de materialul de termolipit și astfel doar să le schimbe atunci când este necesar. Toate aceste programe pot fi transferate la o altă mașină de tip FM cu ajutorul unui stick USB.

 

O altă caracteristică foarte importantă a mașinii de termocolat VEIT FM, care are rolul de a economisi cât mai multă energie este banda exterioară de alimentare a mașini care este separată de benzile interioare pe care se realizează procesul de termocolare. Prin urmare, pe lângă faptul că aceasta este mereu rece, fără contact cu benzile interioare deci nu pierde deloc temperatura pe tot parcursul programului de lucru aceasta oferta confort și comoditate operatorului în timpul alimentării cu piese de material ce urmează a fi termocolate.

 

Avantajele folosirii unei mașini de termocolat :

 

  • Utilizarea unei mașini de termocolat marca Veit reduce timpii de producție și costurile cu forța de muncă
  • Mașinile de termocolat sunt ușor de folosit astfel trainingul pentru utilizarea acestora se realizează în scurt timp minimizând eforturile depuse de către operator
  • Cu acest tip de mașină de termocolat se obține mult mai ușor o calitate ridicată constantă a materialelor termolipite decât atunci când îmbinarea materialelor se face prin călcare sau coasere de exemplu.
  • Întăriturile și inserțiile adăugate prin intermediul procesului de termocolare oferă alternative de construcție a articolelor de îmbrăcăminte
  • Evitați rezultatele defectuoase și pierderile de material

 

Grupul Texco reprezintă exclusiv grupul de firme Veit în România, Republica Moldova și Ucraina, echipa noastră are o experiență vastă in domeniul confecțiilor textile astfel vă putem ajuta cu soluții și răspunsuri pertinente pentru orice probleme sau întrebări apărute în procesul de termocolare. Dacă doriți mai multe detalii despre acest proces sau aveți întrebări despre cum puteți integra o mașină de termocolat în linia dumneavoastră de producție, contactați-ne – suntem aici să răspundem cu drag și cu profesionalism oricăror solicitări.

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>