Cum să alegi mașina de termocolat sau laminat destinată industriei tale!

 

După cum bine știm cu toții în zilele noastre vânzarea propriu-zisă  de mașini și utilaje pentru industria textilă nu mai este un topic actual. Majoritatea clienților noștri și a performerilor din industria prelucrătoare și producătoare sunt interesați în special de soluții care să le ușureze muncă, să devină mai rapizi și nu în ultimul rând mai calitativi.

De aceea grupul nostru de firme, împreună cu partenerii noștri din Germania a schimbat cu mult timp în urmă  abordarea și concentrarea pentru a oferi soluțiile cele mai bune pentru procesul tău de producție susținut de sistemele și utilajele noastre. Dorim să fim un centru de competență în oferirea soluțiilor optimale clienților noștri și nu doar un simplu furnizor de utilaje.

 

În acest articol dorim să te susținem în alegerea corectă a mașinii tale de termocolat sau laminat.

 

Aceste mașini sunt folosite în general după procesul de croire a materialului textil, a pieilor naturale  sau a altor textile tehnice.

Procesul de termocolat/laminat presupune lipirea unei întărituri adezivate în prealabil pe materialul de bază fie el textil sau din piele naturală cu ajutorul temperaturii ridicate și a presiunii mecanice. Acest procedeu se folosește pentru a oferi produsului final o ținută corespunzătoare în cazul îmbrăcămintei. În cazul textilelor tehnice și a pieii naturale acesta îmbunătățește aspectul și  proprietățile mecanico fizice ale produsului final.

Din acest motiv dorim să subliniem că există două tipuri distincte de mașini de termolipit destinate industriilor corespunzătoare.

Partenerul nostru VEIT din Germania produce ambele tipuri de mașini cu experiență de peste 60 de ani în domeniu, echipate corespunzător proceselor tehnologice.

În cazul industriei textile și a îmbrăcăminte, recomandăm mașina de termocolat în cele mai multe cazuri standard cu o zonă de alimentare  de 1500 mm, un set de 5 rezistente de încălzire (superioare și inferioare), două perechi de valțuri de presare și o zona separată de răcire și colectare a pieselor termocolate.

În funcție de tipul materialelor folosite ( subțiri, medii sau groase) alegem configurația adecvată a  elementele de încălzire, tipurile de valțuri de presare cât și lungimea benzii de alimentare și cea a benzii colectare a pieselor gata termocolate.

Pe de altă parte mașinile de laminat destinate industriei prelucrătoare a pieilor naturale ( mobilă tapițată, interioare automotive și aerospace) sunt diferite față de cele pentru industria îmbrăcămintei prin lungimea benzii de alimentare, numărul și dispunerea elementelor de încălzire, tipul special al cilindrilor de presare flexo cât și al lungimii benzii de răcire și colectare a pieselor.

Răcirea este un element foarte important în cazul laminarii pieilor naturale aici având posibilitatea că această să se facă în mod activ sau prin multiple ventilatoare de răcire. Bineînțeles că acest proces este foarte complex și putem dezvoltă pe nenumărate pagini modul funcționarii mașinii.

Indiferent din ce industrie faci parte atenția majoră în alegerea mașinii de termocolat/laminat trebuie să să se îndrepte către verificarea că temperatura și presarea cu ajutorul cilindrilor să fie uniforme pe toată lățimea benzii de termocolat.

 

Am întâlnit nenumărate cazuri în care operatorii din industrie aleg o mașină de termocolat/laminat pe criterii financiare crezând că oferă aceleași condiții de calitate și eficientă fără să verifice în prealabil caracteristicile și performanță mașinii  menționate mai sus.

Ceea ce este însă important de știut este că mașinile de termocolat și laminat de la VEIT sunt construite de asemenea natură încât procesul de termocolare/laminare să se execute într-un timp foarte scurt la o calitate maximă și un consum de energie foarte redus.

În această direcție, mașinile clasice de termocolat/laminat foloseau un singur și același set de benzi de alimentare și termocolare ceea ce ducea la un disconfort pentru operatori și la un consum energetic foarte mare. Mașinile de termocolat/laminat de la VEIT sunt echipate cu benzi separate de alimentare, benzi separate pentru modulul de termocolat laminat și benzi separate de racire și colectare a pieselor.

În plus zona de încălzire respectiv termocolare/laminare propriu zisă este izolată perfect menținând astfel temperatura în interiorul mașinii ceea ce duce la  un consum de energie cu până la de 3 ori mai mic față de varianta clasică. Pe lângă toate aceste avantaje trebuie să avem în vedere și confortul operatorului care este cu mult sporit deoarece temperatura din jurul mașinii este cu mult redusă.

 

Pentru explicații detaliate și avantaje net superioare concurenței, va stăm cu plăcere la dispoziție !

 

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>