Cum trebuie să păstrați plotter-ul Algotex curat și întreținut

Pentru a menține un plotter funcțional ca în prima zi, fără interferențe electrice și fără descărcări statice, vă sfătuim să mențineți un program regulat de curățare și întreținere. Este esențial să curățați și să ungeți în mod regulat plotter-ul. Cele trei elemente importante pe care trebuie să le păstrați curate în orice moment sunt suportul pentru lamă, suportul pentru unelte (suport pentru lamă) și barele de pe plotter.

Importanța energiei statice

Dacă este posibil, plasați plotterul într-o cameră fără covor. Utilizați un covor antistatic care este suficient de mare pentru a găzdui întregul plotter. Mai ales dacă plotter-ul dvs. este pe covor, vă recomandăm insistent să îl așezați pe un covor care este și antistatic deoarece plăcile de bază și electronicele pot fi distruse de electricitatea statică și de supratensiuni.

Utilizați un protector de supratensiune bun și conectați plotterul la o sursă de alimentare curată, separată. Opțiunea ideală pentru dispozitivele de protecție la supratensiune este bateria de rezervă și filtrarea puterii. Pentru acest scop o sursă de alimentare neîntreruptibilă cu protecție la supratensiune și filtrare este cea mai bună alegere. Bateria de rezervă va proteja plotterul de variațiile de tensiune și curent, dar nu vă va permite să utilizați plotter-ul. În schimb, va oferi o tensiune constantă. Nu doar fulgerul sau pierderea de curent pot duce la o creștere bruscă a puterii, ci o varietate de factori. Când se pornesc aparatele electrice, care sunt conectate la același circuit, pot, de asemenea genera supratensiuni. Așadar limitarea cantității de alte dispozitive pe același circuit de alimentare este o idee inteligentă.

Curățare de rutină

Într-un magazin aglomerat ar putea fi dificil să aloci timp pentru curățare, dar este o idee bună să ștergeți și să acoperiți plotterul la sfârșitul fiecărei zile. O dată pe zi utilizați un prosop foarte ușor uleiat și fără scame pentru a curăța barele cromate ale plotterului. Bucșele și rulmenții din aceste bare se vor înfunda în cele din urmă dacă nu sunt curățate de resturi și praf. Totuși să nu uitați să-l acoperiți după utilizare pentru a evita praful.

O curățare mai amănunțită ar trebui efectuată o dată pe săptămână.

Pentru început, nu utilizați niciodată agenți de curățare pe un tambur de la un plotter Algotex din fabrică. Tamburul are potențialul de a se topi sau de a se degrada sub substanțe corozive. Trebuie păstrat departe de căldură și de lumina directă a soarelui și nu trebuie lăsat niciodată să intre în contact cu substanțe chimice.

Pentru a îndepărta praful și murdăria, curățați mai întâi pinionul culisant, brațele suportului, partea din spate și partea din față cu o cârpă umezită cu alcool. Apoi utilizați o cârpă umedă, ușor unsă cu ulei, pentru a unge aceste zone.

Vă recomandăm să utilizați lubrifiant profesionist. Calitatea slabă a tăierii, urmărirea inexactă, problemele cu axele X, Y, Z sau theta sau supraîncălzirea pot indica doar că plotterul trebuie curățat bine. Iar pentru rezultate maxime un plotter trebuie să fie bine uns după ce a fost curățat temeinic.

Mentenanță prin lubrifiere

Locurile care au nevoie de această mentenanță cel mai mult sunt acolo unde metalul se întâlnește cu metalul sau unde este necesară o mișcare lină și liberă.

Este esențial să rețineți că a avea prea mult ulei poate fi la fel de dăunător ca și a nu avea deloc. O peliculă ușoară de una sau două picături de ulei este tot ceea ce este necesar pentru a unge ceva în mod corespunzător.

Uleiul suplimentar va curge în zonele unde nu ar trebui și ar putea grăbi uzura sau scurtcircuitarea unei componente electronice delicate.

De asemenea, este esențial să rețineți că uleiul care a rămas pe piesele plotterului mai mult timp, va începe să se îngroașe din cauza particulelor din aer crescându-i totodată vâscozitatea. Așadar, înainte de a aplica un strat proaspăt de ulei trebuie îndepărtat cel anterior.

Menținerea unui mediu adecvat face parte dintr-o întreținere bună a plotterului iar mediile extreme pot limita durata de viață a plotter-ului dvs. sau pot afecta funcționalitatea acestuia. În ciuda faptului că plotterele Algotex sunt rezistente, construite special pentru a rezista în mediile de producție intensă, curățarea regulată a prafului, murdăriei și resturilor este esențială.

Dacă sunteți în căutarea unui plotter industrial mare dar și simplu de folosit, modelul XStream 2xaar de la Algotex este perfect. Acesta oferă durabilitate, precizie și versatilitate într-un design compact și ergonomic potrivit pentru orice operațiune de printare ce necesită calitate maximă.

Pentru mai multe detalii sau comenzi ne puteți contacta la email: office@texco.ro.

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>