De ce avem nevoie de o umidificare corespunzătoare în sere?

Umidificare corespunzătoare în sere

Un nivel constant și uniform de umiditate permite plantelor să se dezvolte corespunzător

Atât umiditatea, cât și răcirea prin evaporare sunt esențiale pentru dezvoltarea răsadurilor și creșterea sănătoasă a plantelor. Controlul precis al umidității poate preveni apariția diverselor boli și a dăunătorilor.

Umidificarea serelor

Menținerea unui nivel constant de umiditate în seră oferă un mediu confortabil în care plantele se pot dezvolta sănătos. Îmbunătățirea ventilației, menținerea unei umidități optime și asigurarea unei aerisiri adecvate pot ajuta la dezvoltarea răsadurilor și la creșterea sănătoasă a plantelor.

Cea mai frecventă problemă în ceea ce privește serele este dată de combinația dintre umiditatea scăzută și temperaturile ridicate. Când umiditatea scade sub 30% RH, pot apărea probleme grave, inclusiv încetinirea creșterii plantelor și încetinirea procesului de fotosinteză.

La fel ca în cazul umidității scăzute, nivelurile ridicate de umiditate pot afecta și plantele de seră. Oedama, marginile frunzelor cu aspect ars, creșterea necorespunzătoare și deficiențele de minerale sunt printre multe dintre problemele care pot apărea din cauza umidității ridicate.

Așadar, un nivel ridicat de umiditate poate favoriza apariția unui focar de boli care pot fi periculoase și dăunătoare plantelor pe termen lung.

Măsuri pentru menținerea unei umidități corespunzătoare în sere

Irigarea este crucială pentru hidratarea optimă și sănătatea plantelor, totuși este insuficientă atunci când apare fenomenul de supraîncălzire, care poate fi periculos pentru plante.

Atunci când se recurge la udare directă și abundentă a plantelor pentru a compensa temperaturile ridicate și nivelul scăzut de umiditate, acest lucru poate duce la creșterea și răspândirea sporilor de mucegai.

Controlul umidității în seră este vital pentru prevenirea răspândirii bolilor. Este important să acordați atenție felului în care circulă aerul în seră și să vă asigurați că aveți o ventilație adecvată, pentru a preveni acumularea de agenți patogeni, cum ar fi ciupercile și bacteriile, care apar în medii în care aerul este stătut.

Soluții Condair pentru umidificare optimă

Soluțiile de umidificare și răcire evaporativă de la Condair sunt perfecte pentru întreținerea și crearea unui mediu perfect pentru plante. Aceste sisteme ajută la dezvoltarea sănătoasă a plantelor.

Linia completă de produse Condair poate satisface nevoile oricărui tip de seră, indiferent de dimensiune și complexitate.

Umidificarea corespunzătoare a plantelor în sere

Beneficiile controlului precis al umidității și răcirii prin evaporare

Avantajul creșterii plantelor într-o seră vizează controlul tuturor factorilor de mediu: temperatura, fluxul de aer și chiar conținutul de umiditate din aer.

Umidificarea și răcire prin evaporare cu sisteme Condair poate oferi următoarele beneficii plantelor dumneavoastră:

 • Îmbunătățește calitatea și creșterea corespunzătoare a plantelor
 • Conferă un nivel crescut de germinare
 • Reduce stresul asupra plantelor prin eliminarea exceselor de umiditate si temperatură
 • Accelerează creșterea plantelor
 • Protejează de îngheț și șoc termic
 • Elimină răspândirea bolilor
 • Crește productivitatea generală a serei
 • Întreține un mediu de lucru sănătos pentru oameni

Sistemele Condair se adaptează rapid la schimbarile în atmosferă care apar pe parcursul anului, păstrând un mediu constant și confortabil, necesar atât pentru dezvoltarea răsadurilor, cât și pentru creșterea sănătoasă a plantelor.

Sistemele performante de la Condair, disponibile și în oferta TEXCO,  oferă soluții pentru o umidificare optimă și avantaje deosebite la utilizare în sere, dar și în diverse spații de lucru și clădiri:

 • sunt economice
 • conferă o umidificare la standarde certificate de siguranță și igienă
 • permit concentrarea gestionată a umidității (numai pentru anumite zone vizate)
 • sunt independente de sistemele centrale de ventilație

Solicită mai multe detalii despre oferta TEXCO de umidificatoare Condair: office@texco.ro

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>