Cât de importantă este calitatea aerului asupra sistemului imunitar?

Natura este capabilă să controleze echilibrul aerului rezultat ca urmare a efectului mutual dintre apă şi căldură. Noi, totuşi, trăim şi lucrăm în camere închise şi astfel ne petrecem mai mult de jumătate din vieţile noastre într-un climat artificial. Aerul din exterior introdus intr-o clădire este încălzit de un sistem de încălzire a aerului, ridicând astfel temperatura şi scăzând umiditatea relativă a acestuia. Aerul încălzit devine astfel nesănătos şi nociv pentru oameni.

Aerul uscat  

 

Aerul uscat atrage umiditatea din orice sursă disponibilă – inclusiv corpurile noastre emană umiditate. Se evaporă din ochi, piele, păr, unghii și orice altă suprafată expusă. În primă fază această deshidratare poate cauza disconfort și iritații ale ochiilor dar poate cauza si simpome mai grave cum ar fi uscarea si mancărimea pielii chiar și dermatite. Și mai grav este reacția sistemului nostru respirator și imunitar. Aerul umidificat insuficient cauzează scăderea rezistenţei la bacterii şi infecţii care sunt cauza principală a îmbolnăvirilor. Când respirăm aer sub 40% u.R., membranele mucoase din nasul nostru, gâtul și bronhiile devin foarte uscate. Aceste elemente joacă un rol vital în apărarea corpului nostru împotriva poluanților aerieni cum ar fi virușii și bacteriile. Pentru a compensa este necesară o umiditate relativă în atmosferă cuprinsă între 40% – 60%.

Controlul infecțiilor aeriene și a aerosolilor

 

O atmosferă cu o umiditate relativă mai mica sau mai mare de plaja 40-60%  sunt prospere acarieniilor de praf, sporiilor mucegaiului și altor alergeni. Acest lucru se datorează mai ales faptului că astfel de condiții extreme sunt prielnice, iferubd acestori bacterii nedorite posibilitatea de a crește și a se multiplica. Prin controlarea umidității relative cu ajutorul unui umidificator, precum cele de la Condair, aerul susține doar cantitatea de umiditate necesară pentru a minimiza prezența alergenilor. Abaterea către oricare extremă ar putea cauza probleme respiratorii și ar spori dezvoltarea infecților aeriene. Raceala este o infectie virala a nasului si a tractul respirator superior cauzata de un virus. Mai mult de 200 de tipuri de viruși conduc la răceală, însa cel mai frecvent este rinovirusul, considerat a fi responsabil pentru cel puțin 50% dintre răceli și gripe. Acesta este contagios și se poate răspândi prin tuse și strănut sau prin atingerea suprafețelor infectate. Un nivel de umiditate scăzut favorizeaza supraviețuirea îndelungată în aer a virușilor și bacteriilor, crescând astfel riscul de răspândire a infecțiilor. La o umiditate relativă de peste 40% , elemente cum ar fi sărurile sau proteinele prezente în picăturile de aer expectorate, devin foarte concentrate și atacă virusii si bacteriile facandu-le să devină inactive, eliminand astfel riscul împrăștierii infecțiilor.

nhrs-2-1

Umidificator cu aburi Condair RS

web-el-2

Umidificator cu aburi Condair EL

prod-ml-princess

Sistem de umidificare Condair ML

Unbenannt-1

Sistem de umidificare Condair-Systems TurboFog

condairgs-gs

Umidificator cu gaz Condair GS

Reducerea mișcării particulelor și acarienilor de praf

 

Un aspect esențial al combaterii alergiilor aeriene implică controlul turbulenței prafului din incintă (cu alte cuvinte, capacitatea acarienilor de praf de a pluti în aer). Păstrând umiditatea relativă în intervalul 40 – 60% , greutatea și aderența particulelor de praf va fi semnificativ crescută, cauzând depuneri și stabilizări imediate pe suprafețe (podea, mobilier) – fiind, ulterior,  foarte ușor de curățat.  

Alege un producător profesionist de sisteme de umidificare

 

Asigură-te că alegi un sistem de umidificare profesional, și pune igiena pe primul loc,  în caz contrar, tu impreună cu colegii tăi veți avea de suferit.

Orice industrie, chiar și segmentul rezidențial are nevoie de sisteme complete pentru controlul umidității.

Prin urmare, tu de ce ai nevoie pentru incinta de producție și casa ta? Să îmbunătățești procesul tehnologic? Să reduci rata absenteismului? Poate ai probleme cu încărcările electrostatice. Sau poate îți dorești să găsești o soluție de umidificare care să îți reducă consumul de energie fără să-ți afecteze productivitatea. În funcție de nevoile tale, îți oferim soluții complete de umidificare cu ajutorul tehnologiilor de vaporizare, evaporare, atomizare, hibrid (pulverizare & evaporare), răcire evaporativă precum și dezumidificare prin uscare și dezumidificare prin condesnare. De asemenea oferim și sisteme de tratare a apei.

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>