Importanța aerului curat în spațiile de lucru.

 

Știai că umiditatea este unul din cele mai importante elemente în strategia de reducere a timpului pe care agenții patogeni îl petrec în aer?

 

Toate incintele în care oamenii își desfășoară activitatea de muncă ar trebui sa aibă un plan de management împotriva răspândirii virusurilor și a bacteriilor focusat pe importanța calității aerului și sănătatea angajaților.

 

Mulți dintre noi nu suntem conștienți de conexiunea dintre calitatea aerului pe care îl respirăm și prevenirea focarelor de infecție cu ajutorul umidității. Aerul uscat este cel mai bun prieten al virusurilor și al bacteriilor, într-un mediu cu un nivel de umiditate scăzut sistemul nostru imunitar devine slăbit și își pierde puterea de a lupta împotriva infecțiilor virale.

 

Bolile cu transmitere aeriană se pot răspândi atunci când persoanele cu anumite infecții tușesc, strănută sau vorbesc, expectorând particule de lichid care intră în contact apoi cu mâinile, ochii, mucoasa orală sau nazală.

 

Umidificarea aerului acționează într-un mod proactiv pentru a combate răspândirea virusurilor de către persoanele infectate chiar înainte de apariția oricăror simptome sau înainte de a fi primit un diagnostic. În plus, umiditatea oferă un ajutor în plus sistemului imunitar prin menținerea tractului respirator curat și evitarea uscării membranelor mucoase.

 

Desigur, umiditatea nu este singurul factor important în lupta cu infecțiile virale dar este unul din cele mai importante elemente în strategia de reducere a timpului pe care agenții patogeni îl petrec în aer.

 

Așadar, cum evităm să ne îmbolnăvim?

 

Primul pas implică monitorizarea atentă a temperaturii și umidității aerului pentru a putea stabili ce măsuri sunt necesare pentru crearea unui mediu optim de muncă.

După ce ați făcut măsurătorile necesare este timpul să decideți ce fel de sistem de umidificare este potrivit pentru incinta în care vă desfășurați activitatea, ținând cont de designul spațiului de muncă, dimensiuni și numărul de angajați. Conform cercetărilor menținerea unui nivel al umidității relative la peste 40% grăbește așezarea particulelor pe suprafețe, reducând semnificativ capacitatea de infectare și răspândire a virusurilor cu transmitere preponderent aeriană.

 

Folosind un sistem de umidificare adecvat nu doar reducem perioada de expunere la virusuri ci oferim ajutor important sistemului nostru imunitar care funcționează mai bine atunci când aerul respirat nu ne usucă membranele mucoase, permițându-le acestora din urmă să captureze agenții patogeni ajunşi în organism şi să îi elimine înainte de a cauza daune.

Următorul pas important este sa verificați sistemele de ventilație și să vă asigurați că întreaga incintă este ventilată eficient. Zonele cu ventilație slabă și temperaturi inadecvate nu sunt propice doar pentru bacterii ci și pentru culturile de mucegai.

 

Verificarea igienei apei – apa curată este elementul cel mai important în ce privește procesul de umidificare. Dacă apa este bine filtrată și curățată de bacterii dăunătoare înainte de a fi dispersată în aer, calitatea aerului în sine va deveni mai curată, mai respirabilă și mai puțin susceptibilă la a transporta bacterii aeriene. În plus, cei cu dificultăți de respirație, alergii sau sensibilități la substanțele chimice transmise în aer și infecțiile bacteriene vor fi mai bine protejați împotriva riscurilor pentru sănătate.

 

În orice loc de muncă sănătatea angajaților este primordială, fără ei întregul sistem de producție s-ar prăbuși iar firmele nu ar mai oferi nici un randament. Monitorizarea calității aerului și controlarea umidității relative în spațiile de lucru fac parte din măsurile necesare pentru asigurarea bunului demers al întregului proces tehnologic. Fără oameni nu există producție.

 

Știm că deciziile legate de alegerea sistemului de umidificare potrivit pentru tipul de activitate pe care o întreprindeți pot fi grele și stresante, de aceea echipa noastră este pregătită pentru a răspunde oricăror întrebări și nelămuriri. Colaboratorii noștri reprezintă mecanismul care ne pune firma în mișcare de aceea avem grijă să oferim mereu soluții prompte și personalizate în funcție de nevoi.

Consultanță, mentenanță, sprijin în alegerea produsului potrivit, suport tehnic după punerea în funcțiune a acestuia, oricând este nevoie de noi suntem pregătiți să ajutăm.

 

Sursă imagini unsplash.com/pixabay.com/

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>