Sterilizarea aerului – despre Veit AC 10 / AC 20

 

Știai că sterilizatoarele de aer pe bază de radiații UV-C reprezintă una din cele mai potrivite metode de purificare a aerului? Pentru că aerul pe care îl respiri contează și sănătatea ta este pe primul plan îți sugerăm să folosești un sterilizator de aer pentru a elimina riscul infecțiilor respiratorii și pentru a curăța aerul de virusurile și bacteriile transportate de acesta. Te invităm să citești acest articol pentru a afla diferite metode de sterilizare a aerului, ce sunt radiațiile UV-C, cum funcționează și cum te pot ajuta sterilizatoarele de aer fabricate de firma Veit.

 

Înainte de apariția pandemiei și înțelegerea la scară largă a efectelor nocive pe care respirarea unui aer încărcat cu virusuri și bacterii le are asupra sănătății, sterilizarea aerului era folosită în principal pentru două grupuri de operațiuni:

 

 • pentru efectuarea manipulărilor aseptice ( sterile ), cum ar fi în anumite procese bacteriologice sau farmaceutice și în sălile de operație
 • pentru aerarea fermentării antibioticelor – unde deși este necesară o anumită puritate a aerului, nu este nevoie ca acesta să fie complet steril.

 

Metodele folosite pentru sterilizarea aerului pot fi clasificate astfel :

 

 • tratamentul prin radiații – razele ultraviolete sau gamma;
 • tratament termic;
 • precipitarea și filtrarea electrostatică, etc.

 

Cunoscând importanța razelor UV – C pentru procesul de sterilizare a aerului, grupul Veit a creat și perfectat gama de sterilizatoare AC, acestea sterilizează aerul rapid și eficient, eliminând până la 99% din bacteriile și virusurile din aer. Pentru că avem bunăstarea ta ca și client al nostru mereu în minte, ne-am gândit și la eliminarea efectelor nocive, astfel, sterilizatoarele AC funcționează fără chimicale și ozon.

 

Ce sunt razele UV-C?

 

 • UV-C este o radiație ultravioletă sub o lungime de undă de 280 nm, care nu este vizibilă pentru ochiul uman;
 • Germenii, bacteriile și virusurile sunt reduse în mod fiabil și condițiile de igienă și depozitare sunt îmbunătățite;
 • Lumina UV-C a fost utilizată de peste 40 de ani pentru dezinfectarea aerului, a suprafețelor și a apei;
 • UV-C are cel mai mare efect la o lungime de undă de 254 nm. Aceasta este gama de lămpi UV-C pe care le folosim (lămpi de joasă presiune, durată de viață aprox. 9.000 ore, putere de emitere 95W per lampă).

 

Cu ajutorul sterilizatoarelor de aer AC – poți dezinfecta aerul 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, deoarece radiația UV-C nu scapă din dispozitiv, astfel acestea pot fi folosite chiar și cu prezența oamenilor în încăpere. Putem asigura acest lucru prin intermediul testelor și măsurătorilor noastre intensive efectuate în laboratorul Veit de dezvoltare R&D.

 

Cum funcționează sterilizatoarele de aer Veit AC?

 

Un ventilator puternic direcționează aerul din cameră prin filtrul de praf si impurități către dispozitiv, aerul este apoi sterilizat în interiorul dispozitivului cu ajutorul lămpilor UV-C și evacuat înapoi în cameră. Lămpile UV-C utilizate pentru dezinfectarea aerului sunt ușor de înlocuit și au o durată efectivă de aprox. 9000 ore de lucru când aparatul este utilizat 24 de ore pe zi, acest fapt permite purificarea aerului din interior pentru un an întreg. Razele UV-C rămân prinse în aparat datorită carcasei metalice și a labirintului special aflat în interiorul acestuia, aparatul poate fi folosit pentru sterilizarea aerului chiar și cu prezența persoanelor în cameră. Sterilizatoarele Veit funcționează fără adaosuri de substanțe chimice eliminând astfel efectele nocive asociate cu acestea, sunt disponibile pentru montarea pe tavan sau ca unități mobile, independente, în funcție de dimensiunea spațiului utilizat și de activitatea desfășurată în acesta.

 

Cum te ajută sterilizarea aerului și sterilizatoarele Veit AC?

 

Folosindu-se de radiațiile UV-C sterilizatoarele Veit inactivează agenții patogeni din aer și microorganismele precum mucegaiul, bacteriile și virusurile, reducând poluanții din aerul de interior. Pe măsură ce aerul este forțat prin dispozitiv, trece pe lângă lămpile UV-C, care încearcă direct să dezinfecteze aerul prin iradiere germicidă. Cea mai mare preocupare de siguranță este că ozonul poate fi generat în timpul acestui proces. Veit a avut grijă de acest aspect, astfel sterilizatoarele funcționează fără chimicale și nu generează ozon.

Lumina UV-C este responsabilă pentru principala activitate dezinfectantă a sistemelor de purificare a aerului. Toată acea energie suplimentară, mult mai mult decât lumina vizibilă, poate schimba de fapt moleculele care o absorb, iar ADN-ul este deosebit de susceptibil la aceste modificări. Lumina ultravioletă bombardează microorganismele din jurul lămpii UV și dăunează ADN-ului de care au nevoie pentru a trăi.

Să luăm bacteriile ca și exemplu – deoarece bacteriile sunt o singură celulă, se bazează pe ADN-ul lor pentru a trăi. Acesta este principiul din spatele sterilizatoarelor de aer cu lumină UV-C. Dacă ADN-ul unei celule bacteriene este suficient de deteriorat, acesta declanșează un mecanism de autodistrugere, făcându-l inofensiv. Astfel tu o să respiri un aer curat și o să ai mult mai puține probleme de sănătate.

 

Sterilizatoarele de aer Veit sunt potrivite pentru funcționarea în:

 

 • Spitale;
 • Școli;
 • Grădinițe;
 • Centre pentru îngrijire a bătrânilor;
 • Cabinete medicale;
 • Farmacii
 • Clădiri de birouri;
 • Zone de producție;
 • Săli de așteptare;
 • Instituții publice;
 • Restaurante, baruri;
 • Industria alimentară;
 • Clădiri rezidențiale
 • Zone de ambalare, și multe altele;

 

Pentru că nu ne așteptăm să ne crezi pe cuvânt, iată câteva testimoniale ale unor clienți mulțumiți:

 

 

 

 

„Clinica noastră are ca prioritate menținerea unui climat cât mai steril și sănătos în spațiile comune în care pacienții relaționează cu personalul medical. De aceea sterilizatorul de aer VEIT AC 10 a reprezentat pentru noi o soluție adiacentă normelor stricte de igienă aplicate în toate locațiile clinicii Astra Sibiu” – Conducerea Clinicii Astra Sibiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Din grijă și respect pentru clienții noștri, în completarea măsurilor stricte de igiena și prevenție implementate deja, am achiziționat un aparat Veit AC 10, pentru a asigura un climat cât mai sigur în incinta farmaciei.” – Conducerea Farmaciei San Marco Sibiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Sunt bucuros de orice minimizare a riscului de infecție. Sănătatea oaspeților noștri și a personalului nostru este foarte importantă pentru mine”. – Dominik Wagmann, Hellmairs Café – Landsberg am Lech.

 

 

 

 

 

Samuel Johnson spunea că – „Cunoașterea este de două feluri. Cunoaștem noi înșine un subiect sau știm unde putem găsi informații despre el. ” Rubrica noastră de informații și Know How este locul potrivit pentru a găsi informații.

Abonează–te la newsletter pentru a citi și mai multe articole interesante despre industrie, despre rezolvarea problemelor din sectorul de producție , despre noi și bineînțeles despre importanța calității aerului pe care îl respirăm.

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>