Umidificare pentru depozitele de armament și muniții

 

Temperatura și umiditatea sunt principalii parametri care influențează durata de viață a muniției în timpul depozitării. Menținerea unui nivel adecvat de umiditate în zonele de producție și depozitele pentru armament și muniții este esențială pentru a asigura controlul calității și fiabilitatea acestora.

 

Nivelurile de umiditate prea mici sau prea mari din zonele de depozitare sau incintele de producție pot provoca apariția problemelor legate de:

 

• descărcări electrostatice;
• defecțiuni ale componentelor;
• defecțiuni ale muniției;
• performanțe reduse ale echipamentelor;
• reducerea timpului de funcționare a armamentului;
• apariția ruginii și a mucegaiului.

 

Menținerea unor niveluri adecvate de umiditate relativă cuprinse între 50-60% în zonele de depozitare a munițiilor și a armamentului le oferă acestora o durată de viață maximă în condiții de siguranță, rate de utilizare a muniției îmbunătățite, rate mai mari de calificare a sistemelor de arme și ajută la eliminarea tuturor problemelor menționate mai sus.

 

Nivelurile de umiditate relativă care trec de 60% trebuie să fie controlate cu ajutorul unui dezumidificator deoarece umiditatea excesivă poate fi o cauză principală a deteriorării muniției. De exemplu – Nitratul de amoniu, praful de pușcă și combustibilul solid sunt extrem de sensibili la umiditate și sunt total ineficienți dacă sunt depozitați în spații cu un nivel de umiditate crescut. Dinamita este un alt exploziv care trebuie depozitat într-un mediu de aer controlat. Aceasta absoarbe ușor umezeala pierzând astfel din puterea și viteza de detonare.

 

Dezumidificarea este esențială pentru conservarea în siguranță a materialelor explozive în timpul depozitării, fabricării și prelucrării daca nivelurile de umiditate depășesc limita admisă. Dezumidificatoarele Condair sunt capabile să mențină nivelul de umiditate relativă dorit, indiferent de condițiile ambientale.

 

Influența mediului de aer înconjurător asupra muniției și performanței armelor reprezintă un subiect continuu de studiu, cu scopul de a estima termenul de valabilitate al muniției și de a stabili controlul calității.

 

În urma studiilor efectuate până acum s-a aflat că nivelurile prea mari de umiditate pot provoca daune muniției, nivelurile prea mici de umiditate pot provoca descărcări electrostatice și o temperatură mai mare de 25˚C poate intensifica reacția de degradare a anumitor componente din interiorul materialelor explozive. Pentru a obține condiții optime de depozitare a materialelor explozive, este de dorit să se păstreze temperatura și umiditatea relativă în anumite limite, în condițiile ideale umiditatea relativă din depozitul de muniție este menținută la 50% – 60%, iar temperatura din interiorul depozitului este în intervalul de la 5˚C la 25˚C.

 

Beneficiile folosirii unui sistem de umidificare/dezumidificare Condair:

 

✓ Expertiză extinsă obținută în urma colaborării cu mulți clienți din industria explozivilor și a munițiilor;
✓ Gama de produse cuprinzătoare pentru a satisface cu exactitate cerințele clienților;
✓ Soluții personalizate și inovatoare;
✓ Sisteme de umidificare – dezumidificare cu consum redus de energie pentru a reduce costurile de operare și pentru a îmbunătăți controlul umidității;
✓ Servicii complete de consultanță, proiectare, furnizare, instalare, punere în funcțiune, mentenanță și furnizare de piese de schimb.

 

Condair produce o gamă cuprinzătoare de sisteme de răcire prin evaporare, dezumidificatoare și umidificatoare. Indiferent dacă este vorba de zone de producție sau de depozitare, echipa de ingineri Condair este capabilă să ofere soluția potrivită pentru a satisface nevoile fiecărui client.

 

Contactați-ne pentru a afla mai multe detalii despre sistemele și soluțiile oferite de Condair. Echipa noastră de ingineri specializați în controlul umidității este pregătită să răspundă tuturor întrebărilor legate de problemele de umidificare.

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>