Umidificarea aerului pentru industria electronică

 

Umidificarea incorectă a zonelor de producție din industria electronică poate conduce la o serie de probleme, iar cea mai periculoasă dintre acestea este acumularea de electricitate statică rezultată din condițiile prea uscate ale aerului din mediul interior. Acest lucru poate duce la descărcări neașteptate care pot deteriora componentele sensibile și piesele de echipament electronic. Descărcările electrostatice se pot transfera, de asemenea, persoanelor care interacționează cu produsele electronice în zona afectată, ceea ce le poate pune în pericol siguranța.

 

Dispozitivele electronice, plăcile cu circuite imprimate și alte componente sunt extrem de sensibile la descărcările electrostatice. Aerul uscat conduce la încărcări electrostatice puternice, astfel, protecția constantă împotriva descărcărilor electrostatice a devenit o necesitate pentru zonele de producție, în special datorită creșterii miniaturizării componentelor electronice.

 

O descărcare electrostatică de doar 100 V poate deteriora componentele electronice, creșterea umidității aerului poate reduce semnificativ încărcările electrostatice pe suprafețe și riscurile asociate cu acestea.

 

Controlul și reglarea umidității aerului în industria electronică reduc în mod eficient descărcările electrostatice. Aerul umed se așează pe ioni, făcându-i mai grei și mai puțin mobili în câmpul electric. Cu umidificarea controlată a aerului se poate forma o peliculă de umiditate pe suprafețe făcându-le conductoare, în ciuda densității reduse, împiedicând astfel încărcările electrostatice.

 

Aerul uscat sub 40% RH poate provoca diferențe de potențial electric.                               La 50-55% RH, sarcinile electrice pot fi dispersate                                                                                                                               datorită conductivității crescute.

 

Încărcările electrostatice

 

Încărcările electrostatice pot apărea în timpul lucrărilor de întreținere sau pe componentele fără împământare din centrele de date de exemplu. Acest lucru poate duce la șocuri de descărcări electrostatice incontrolabile și la distrugerea componentelor electrice sensibile.

La o umiditate relativă de 50-55%, aerul umed se așează din ce în ce mai mult pe ioni, făcându-i mai grei și mai puțin mobili în câmpul electric. Conductivitatea aerului și a suprafețelor materiale crește apoi, astfel încât sarcinile electrice să fie dispersate, ceea ce previne formarea diferențelor de potențial electric.

 

 

 

Un nivel de umiditate corect acționează ca un protector natural, absorbind sarcinile electrice și permițând descărcarea rapidă și permanentă a acestora. Umidificarea contribuie, de asemenea, la reducerea depunerilor de praf pe componentele și suprafețele sensibile și îmbunătățește condițiile de lucru ale angajaților, prevenind bolile comune legate de sănătate asociate unui mediu de lucru uscat.

 

Câteva din avantajele umidificării aerului în industria electronică sunt:

 

  • Protecție împotriva descărcărilor electrostatice periculoase
  • Calitate îmbunătățită a componentelor electronice
  • Se reduc pierderile de material și se reduce rata de eșec a proceselor de fabricație
  • Crearea unui mediu de lucru sănătos și plăcut pentru angajați
  • Reducerea costurilor de funcționare datorită performanței de răcire eficiente din punct de vedere energetic – atunci când se folosește un sistem de umidificare adiabată.

 

Nu doar aerul uscat reprezintă o problemă pentru zonele de producție ale industriei electronice. De exemplu umezeala exagerată și apariția condensului pot adăuga la lista de probleme care afectează calitatea produsului final. Asigurarea unui nivel de umiditate consistent de 50% RH în toate zonele de fabricație și depozitare a componentelor electronice este esențială pentru prevenirea umezelii și a condensului, care pot conduce la defectarea componentelor din interiorul unui dispozitiv sau pot provoca scurtcircuite periculoase pentru echipamente și angajați.

 

Știm că deciziile legate de alegerea sistemului de umidificare potrivit pentru tipul de activitate pe care o întreprindeți pot fi grele și stresante, de aceea echipa noastră este pregătită pentru a răspunde oricăror întrebări și nelămuriri. Colaboratorii noștri reprezintă mecanismul care ne pune firma în mișcare de aceea avem grijă să oferim mereu soluții prompte și personalizate în funcție de nevoi. Dacă aveți întrebări despre sistemele noastre de umidificare și soluțiile oferite de noi pentru eficientizarea proceselor de producție, nu ezitați să ne contactați.

Lasați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>