Umidificator evaporativ Condair ME

Umidificator evaporativ Condair ME

Produs de calitate superioară

Description

Descriere umidificator evaporativ Condair ME

Sistemul Condair ME este renumit pentru standardele sale de igienă operațională, fiabilitate, ușurință în utilizare și întreținere ușoară. ME utilizează cicluri de spălare și drenaj controlate care pot fi configurate pentru o eficiență maximă a apei și reducerea consumului prin instalarea senzorilor opționali asigurând astfel o umidificare igienică și reducerea riscului de a inhala bacterii și virusuri care se transmit pe cale aeriană.

Condair ME este un sistem adiabat de umidificare evaporativă, dispune de un concept de pompare unic, extrem de eficient și flexibil și poate fi montat atât în tubulatură cât și în afara acesteia. ME folosește până la 5 mini pompe de apa de 32W fiind astfel mult mai eficient energetic față de umidificatoarele care folosesc o singură pompă de apă. Evaporatorul se poate construi în orice formă și mărime pentru a fi adaptat la tubulatura deja existentă, necesită o distanță de evaporare foarte mică,iar costurile de întreținere sunt reduse.

Pe lângă avantajele răcirii cu costuri reduse, acest umidificator adiabat oferă, de asemenea, toate avantajele unui control corect al umidității. Acest lucru asigurând nu doar buna funcționare a echipamentelor electronice cât și sănătatea și bunăstarea angajaților. Acest sistem de umidificare poate produce până la 1.000 kg / oră de umidificare și 630kW de răcire prin evaporare printr-o singură unitate în timp ce funcționează cu cel mult 0,3kW de electricitate.

Condair ME a fost special conceput pentru a fi prietenos cu  utilizatorul, astfel acesta încorporează un panou de control cu ecran tactil și o interfață intuitivă. ME permite punerea în funcțiune bazată pe software și include afișaje operaționale de service și de defecțiuni complet detaliate. Se poate conecta și la BMS, iar conectivitatea USB este acceptată și pentru actualizări de software și descărcări de rapoarte din istoricul de funcționare.

 

Ce este un sistem de răcire prin evaporare?

 

Un sistem de răcire prin evaporare ajută la optimizarea umidității aerului precum și a temperaturii. Altfel cunoscut sub denumirea de umidificare adiabată, procesul de răcire prin evaporare implică o reducere a temperaturii apei înainte ca aceasta sa fie dispersată în aer asigurând astfel controlul umidității relative.
Există două moduri de a controla temperatura unui mediu de aer folosind un sistem de răcire prin evaporare. Primul este cunoscut sub denumirea de răcire directă sau evaporativă în tubulatură, instalația se inserează în tubulatura unui CTA ( centrala de tratare a aerului ) și răcește direct tot aerul filtrat care intră în incintă prin intermediul sistemului de ventilație.
Al doilea mod pentru a controla temperatura unui mediu de aer este cunoscut sub denumirea de răcire indirectă. Răcirea evaporativă indirectă reduce necesarul de energie al unei centrale de tratare a aerului folosindu-se de efectul termodinamic care răcește aerul prin umidificarea acestuia în urma evaporării apei reducând astfel considerabil costurile cu energia electrică.

 

Modelul Condair ME standard dispune de:

 

 • DI rezistent la apă;
 • Pompe cu consum redus de energie;
 • Cea mai mică lungime de construcție;
 • Afișaj disponibilitate / mod de operare / întreținere / erori;
 • Ecran tactil pentru o utilizare ușoară;
 • Sistem de autodiagnosticare;
 • Ceas în timp real;
 • Conexiune Modbus și BACnet.

 

Opțiuni:

 

 • Supravegherea valorilor conductivității la levigarea apei pe baza conductibilității;
 • Set de racorduri pentru alimentare apă;
 • Placă de etanșare din oțel inoxidabil pentru etanșarea canalului;
 • Lămpi UV pentru rezervorul de apă;
 • Dezinfectant pentru alimentarea Condair DES;
 • Accelerator de pornire pentru Condair WET ( cu supapă de dozare );
 • Racord LonWork;
 • Senzor de detectare scurgeri.

 

Additional information

Operațiune

Producător

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Umidificator evaporativ Condair ME”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Date tehnice
Lungime standard de montaj ( în funcție de capacitate )între 695 și 795 mm
Viteza admisă a aeruluiFără separator de apă max.3,5 m/s cu separator max. 4,5 m/s
Presiunea admisă a racordului de apă2-10 bar suprapresiune
Temperatura admisă a apei5-45 °C
Tensiune alimentare230V / fază / 50-60 Hz
Gradul de protecție a panoului de comandăIP 54
Gradul de protecție a pompei de recirculare ( REflow )IP 54
Grad de protecție ventileIP 65
Clasa de protecție anti-incendiu a carcasei umidificatoruluiDIN EN 53438, clasa F1
Marcaj de verificareCE